Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi borkrémleves recept

Karácsonyi borkrémleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 csillagánizs
    • 1 rúd fahéj
    • csipet só
    • 4 ek cukor
    • 5 dl édes csemegebor (fehér)
    • 1 ek GM vaníliás pudingpor
    • 2 dl tejszín
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A tálaláshoz:

    • mazsola

    Elkészítése:

    A fűszereket, a sót és a cukrot kis lángon 3 dl vízben 5 percen keresztül főzzük, majd leszűrjük, hozzáadjuk a bort és a kevés vízben elkevert pudingport, majd felforraljuk.

    Összekeverjük a tejszínt a tojássárgájákkal, majd a leveshez csorgatjuk. Néhány percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd forrón, a mazsolával tálaljuk.

    Tipp:

    Ünnepi leves, nem csak Karácsonyra.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá