Karácsonyi borkrémleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 csillagánizs
  • 1 rúd fahéj
  • csipet só
  • 4 ek cukor
  • 5 dl édes csemegebor (fehér)
  • 1 ek GM vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejszín
  • 2 tojássárgája

A tálaláshoz:

  • mazsola

Elkészítése:

A fűszereket, a sót és a cukrot kis lángon 3 dl vízben 5 percen keresztül főzzük, majd leszűrjük, hozzáadjuk a bort és a kevés vízben elkevert pudingport, majd felforraljuk.

Összekeverjük a tejszínt a tojássárgájákkal, majd a leveshez csorgatjuk. Néhány percig főzzük, amíg besűrűsödik, majd forrón, a mazsolával tálaljuk.

Tipp:

Ünnepi leves, nem csak Karácsonyra.