Sörös sajtleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 ek olaj
  • 1 szál angolzeller
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg póréhagyma
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 dl világos sör
  • 1,5 dl tejszín
  • 4,5 dl víz
  • csipet szerecsendió
  • 1 babérlevél
  • késhegynyi cayenne bors
  • 1 tk mustár
  • 20 dkg cheddar sajt
  • só, bors

Tálaláshoz:

  • reszelt cheddar
  • sültcsirke
  • aprított petrezselyem

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk.

Az olajat egy nagyobb edényben felforrósítjuk, majd rátesszük a hagymát, répát és a zellert. Elkeverjük és rátesszük a póréhagymát és a zúzott fokhagymát, majd az egészet megdinszteljük.

Amikor a zöldségek összeestek, akkor rászórjuk a keményítőt, jól elkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel és a sörrel.

Ha a leves felforrt, akkor botmixerrel pürésítjük és fűszerezzük babérlevéllel, szerecsendióval, cayenne borssal, sóval és a mustárral.

Felöntjük a vízzel és hozzáadjuk a sajtot, majd az egészet felforraljuk.

A levest felaprított sülthússal, reszelt sajttal és petrezselyemmel tálalhatjuk.