Savanyú bableves bőrkével és kolbásszal recept

Hozzávalók:
- 1 doboz konzerv bab, 400 gramm
- 25 dkg sertésbőrke
- 20 dkg házi füstölt kolbász
- késhegynyi őrölt bors
- 1 ek zsír
- 2 ek liszt
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 tk házi leves ízesítő
- 1 kk pirospaprika
- 1 babérlevél
- 2-3 ek tejföl
- 1 ek ecet
- 3 gerezd fokhagyma
- só
Reszelt tésztához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpozott ek liszt
Elkészítése:
A bőrkét meleg vízben jól megmossuk, megkaparjuk és feltesszük főni a felkarikázott kolbásszal, annyi vízben, ami ellepi. A fűszereket és a hagymákat is hozzáadjuk.
Ha a bőrke félig megfőtt hozzáadjuk a megtisztított és felaprítottzöldségeketis. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni. Amikor felforrt hozzáöntjük a konzerv babot a levével együtt és felforraljuk.
Közben elkészítjük a rántást. A zsírt felolvasztjuk, majd a lisztet csomómentesre keverjük benne és világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, felengedjük kevs vízzel, simára keverjük és a levesbe öntjük, majd jól elkeverjük.
A hagymákat kiszedjük a levesből.
A lisztből és a tojásból keményebb tésztát gyúrunk és forró, lobogó levesbe reszeljük.
5 percig főzzük még és ízlés szerint ecettel ízesítjük.
Tálalásnál tejfölt adunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »