Savanyú bableves bőrkével és kolbásszal recept
Hozzávalók:
- 1 doboz konzerv bab, 400 gramm
- 25 dkg sertésbőrke
- 20 dkg házi füstölt kolbász
- késhegynyi őrölt bors
- 1 ek zsír
- 2 ek liszt
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 tk házi leves ízesítő
- 1 kk pirospaprika
- 1 babérlevél
- 2-3 ek tejföl
- 1 ek ecet
- 3 gerezd fokhagyma
- só
Reszelt tésztához:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 púpozott ek liszt
Elkészítése:
A bőrkét meleg vízben jól megmossuk, megkaparjuk és feltesszük főni a felkarikázott kolbásszal, annyi vízben, ami ellepi. A fűszereket és a hagymákat is hozzáadjuk.
Ha a bőrke félig megfőtt hozzáadjuk a megtisztított és felaprítottzöldségeketis. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni. Amikor felforrt hozzáöntjük a konzerv babot a levével együtt és felforraljuk.
Közben elkészítjük a rántást. A zsírt felolvasztjuk, majd a lisztet csomómentesre keverjük benne és világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, felengedjük kevs vízzel, simára keverjük és a levesbe öntjük, majd jól elkeverjük.
A hagymákat kiszedjük a levesből.
A lisztből és a tojásból keményebb tésztát gyúrunk és forró, lobogó levesbe reszeljük.
5 percig főzzük még és ízlés szerint ecettel ízesítjük.
Tálalásnál tejfölt adunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!