Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Savanyú bableves bőrkével és kolbásszal recept

Savanyú bableves bőrkével és kolbásszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 doboz konzerv bab, 400 gramm
    • 25 dkg sertésbőrke
    • 20 dkg házi füstölt kolbász
    • késhegynyi őrölt bors
    • 1 ek zsír
    • 2 ek liszt
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 1 szál sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1 tk házi paprikakrém
    • 1 tk házi leves ízesítő
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 babérlevél
    • 2-3 ek tejföl
    • 1 ek ecet
    • 3 gerezd fokhagyma

    Reszelt tésztához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 púpozott ek liszt

    Elkészítése:

    A bőrkét meleg vízben jól megmossuk, megkaparjuk és feltesszük főni a felkarikázott kolbásszal, annyi vízben, ami ellepi. A fűszereket és a hagymákat is hozzáadjuk.

    Ha a bőrke félig megfőtt hozzáadjuk a megtisztított és felaprítottzöldségeketis. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni. Amikor felforrt hozzáöntjük a konzerv babot a levével együtt és felforraljuk.

    Közben elkészítjük a rántást. A zsírt felolvasztjuk, majd a lisztet csomómentesre keverjük benne és világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, felengedjük kevs vízzel, simára keverjük és a levesbe öntjük, majd jól elkeverjük.

    A hagymákat kiszedjük a levesből.

    A lisztből és a tojásból keményebb tésztát gyúrunk és forró, lobogó levesbe reszeljük.

    5 percig főzzük még és ízlés szerint ecettel ízesítjük.

    Tálalásnál tejfölt adunk hozzá.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá