Hozzávalók:
Reszelt tésztához:
Elkészítése:
A bőrkét meleg vízben jól megmossuk, megkaparjuk és feltesszük főni a felkarikázott kolbásszal, annyi vízben, ami ellepi. A fűszereket és a hagymákat is hozzáadjuk.
Ha a bőrke félig megfőtt hozzáadjuk a megtisztított és felaprítottzöldségeketis. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni. Amikor felforrt hozzáöntjük a konzerv babot a levével együtt és felforraljuk.
Közben elkészítjük a rántást. A zsírt felolvasztjuk, majd a lisztet csomómentesre keverjük benne és világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, felengedjük kevs vízzel, simára keverjük és a levesbe öntjük, majd jól elkeverjük.
A hagymákat kiszedjük a levesből.
A lisztből és a tojásból keményebb tésztát gyúrunk és forró, lobogó levesbe reszeljük.
5 percig főzzük még és ízlés szerint ecettel ízesítjük.
Tálalásnál tejfölt adunk hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá!