Savanyú bableves bőrkével és kolbásszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 doboz konzerv bab, 400 gramm
  • 25 dkg sertésbőrke
  • 20 dkg házi füstölt kolbász
  • késhegynyi őrölt bors
  • 1 ek zsír
  • 2 ek liszt
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 tk házi paprikakrém
  • 1 tk házi leves ízesítő
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 babérlevél
  • 2-3 ek tejföl
  • 1 ek ecet
  • 3 gerezd fokhagyma

Reszelt tésztához:

  • 1 tojás
  • 3 púpozott ek liszt

Elkészítése:

A bőrkét meleg vízben jól megmossuk, megkaparjuk és feltesszük főni a felkarikázott kolbásszal, annyi vízben, ami ellepi. A fűszereket és a hagymákat is hozzáadjuk.

Ha a bőrke félig megfőtt hozzáadjuk a megtisztított és felaprítottzöldségeketis. Felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni. Amikor felforrt hozzáöntjük a konzerv babot a levével együtt és felforraljuk.

Közben elkészítjük a rántást. A zsírt felolvasztjuk, majd a lisztet csomómentesre keverjük benne és világosra pirítjuk. A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával, felengedjük kevs vízzel, simára keverjük és a levesbe öntjük, majd jól elkeverjük.

A hagymákat kiszedjük a levesből.

A lisztből és a tojásból keményebb tésztát gyúrunk és forró, lobogó levesbe reszeljük.

5 percig főzzük még és ízlés szerint ecettel ízesítjük.

Tálalásnál tejfölt adunk hozzá.

Jó étvágyat kívánok hozzá!