Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pikáns böllérleves recept

Pikáns böllérleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 60 dkg sütnivaló kolbász (nálam csabaiból készült)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 szál sárgarépa
    • 2 szál petrezselyem
    • 4 közepes krumpli
    • 25 dkg gomba
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 4 dl tejföl
    • 1-2 evőkanál mustár
    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • bors
    • 3-4 babérlevél

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk, majd a vöröshagymát finomra vágjuk, a répát, zöldséget, gombát felszeleteljük.

    A kolbászt kifejtjük a bőréből, összegyúrjuk a tojással és diónyi gombócokat formálunk belőle.

    A hagymát pici olajon megfuttatjuk, rádobjuk a répát, a zöldséget, átkeverjük, felöntjük kb 2 liter vízzel. Ha felforrt, beletesszük a kolbászgombócokat, a babérlevelet és lassú tűzön kb 40 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a szeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, a kockákra vágott krumplit és készre főzzük.

    A keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, majd a mustárral és a tejföllel. Néhány merőkanálnyi forró levest adunk hozzá, majd a keveréket visszacsurgatjuk a fazékba. Megkóstoljuk és úgy ízesítsük sóval, borssal (a kolbászhús már önmagában fűszeres!).

    Néhány perc alatt kiforraljuk és forrón, puha kenyérrel és tejföllel tálaljuk

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá