Pikáns böllérleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pikáns böllérleves

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 60 dkg sütnivaló kolbász (nálam csabaiból készült)
  • 1 tojás
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 4 közepes krumpli
  • 25 dkg gomba
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • 1-2 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • bors
  • 3-4 babérlevél

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, majd a vöröshagymát finomra vágjuk, a répát, zöldséget, gombát felszeleteljük.

A kolbászt kifejtjük a bőréből, összegyúrjuk a tojással és diónyi gombócokat formálunk belőle.

A hagymát pici olajon megfuttatjuk, rádobjuk a répát, a zöldséget, átkeverjük, felöntjük kb 2 liter vízzel. Ha felforrt, beletesszük a kolbászgombócokat, a babérlevelet és lassú tűzön kb 40 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a szeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, a kockákra vágott krumplit és készre főzzük.

A keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, majd a mustárral és a tejföllel. Néhány merőkanálnyi forró levest adunk hozzá, majd a keveréket visszacsurgatjuk a fazékba. Megkóstoljuk és úgy ízesítsük sóval, borssal (a kolbászhús már önmagában fűszeres!).

Néhány perc alatt kiforraljuk és forrón, puha kenyérrel és tejföllel tálaljuk