Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd a vöröshagymát finomra vágjuk, a répát, zöldséget, gombát felszeleteljük.
A kolbászt kifejtjük a bőréből, összegyúrjuk a tojással és diónyi gombócokat formálunk belőle.
A hagymát pici olajon megfuttatjuk, rádobjuk a répát, a zöldséget, átkeverjük, felöntjük kb 2 liter vízzel. Ha felforrt, beletesszük a kolbászgombócokat, a babérlevelet és lassú tűzön kb 40 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a szeletelt gombát, a zúzott fokhagymát, a kockákra vágott krumplit és készre főzzük.
A keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, majd a mustárral és a tejföllel. Néhány merőkanálnyi forró levest adunk hozzá, majd a keveréket visszacsurgatjuk a fazékba. Megkóstoljuk és úgy ízesítsük sóval, borssal (a kolbászhús már önmagában fűszeres!).
Néhány perc alatt kiforraljuk és forrón, puha kenyérrel és tejföllel tálaljuk