Palócleves recept
Hozzávalók:
- 250 g sertés gulyáshús
- 250 g burgonya
- 250 g jelen esetben mirelit zöldbab (sárga és zöld hüvelyű egyaránt megfelelő)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 mk őrölt bors
- 2 jókora csipet vegeta
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- 1 db babérlevél
Habaráshoz:
- 200 g tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítom és kisebb kockákra vágom.
Egy nagyobb lábasban felmelegítem az olajat, majd ezen a hagymát üvegesre párolom.
A húst megmosom, közepes kockákra darabolom, majd a hagymára dobom. Fehéredésig pirítom. Amikor már mindenhol fehér, lehúzom a lábast a tűzről, rászórom a borsot, vegetát, fűszerpaprikát, rányomom a megtisztított fokhagymát. Sózom, majd annyi vízzel öntöm fel, hogy éppen ellepje. Hozzáadom a babérlevelet is, majd visszateszem a tűzhelyre és tovább főzöm.
A burgonyákat meghámozom, kisebb kockákra vágom. Amikor félig puha a hús, mehet bele a zöldbab és a krumpli. Annyi vizet engedek rá, amennyi levet szeretnék a levesnek. Közepes lángon addig főzöm, míg minden teljesen átpuhul.
Elkészítem a habarást. A lisztet és a tejfölt kézi habverővel csomómentesre keverem. Ebbe merek a levesből 2-3 merőkanálnyit hőkiegyenlítés céljából. Újra alaposan elkeverem, majd a lábasba csorgatva, állandó keverés mellett behabarom a levest.
Egyet forralok rajta és készen is van.
Egészenforrón fogyasztva a legfinomabb!
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










