Palócleves recept

Hozzávalók:
- 250 g sertés gulyáshús
- 250 g burgonya
- 250 g jelen esetben mirelit zöldbab (sárga és zöld hüvelyű egyaránt megfelelő)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek étolaj
- 2 tk fűszerpaprika
- 1 mk őrölt bors
- 2 jókora csipet vegeta
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- 1 db babérlevél
Habaráshoz:
- 200 g tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítése:
A vöröshagymát megtisztítom és kisebb kockákra vágom.
Egy nagyobb lábasban felmelegítem az olajat, majd ezen a hagymát üvegesre párolom.
A húst megmosom, közepes kockákra darabolom, majd a hagymára dobom. Fehéredésig pirítom. Amikor már mindenhol fehér, lehúzom a lábast a tűzről, rászórom a borsot, vegetát, fűszerpaprikát, rányomom a megtisztított fokhagymát. Sózom, majd annyi vízzel öntöm fel, hogy éppen ellepje. Hozzáadom a babérlevelet is, majd visszateszem a tűzhelyre és tovább főzöm.
A burgonyákat meghámozom, kisebb kockákra vágom. Amikor félig puha a hús, mehet bele a zöldbab és a krumpli. Annyi vizet engedek rá, amennyi levet szeretnék a levesnek. Közepes lángon addig főzöm, míg minden teljesen átpuhul.
Elkészítem a habarást. A lisztet és a tejfölt kézi habverővel csomómentesre keverem. Ebbe merek a levesből 2-3 merőkanálnyit hőkiegyenlítés céljából. Újra alaposan elkeverem, majd a lábasba csorgatva, állandó keverés mellett behabarom a levest.
Egyet forralok rajta és készen is van.
Egészenforrón fogyasztva a legfinomabb!
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »