Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nyírségi gombócleves recept

Nyírségi gombócleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Leves:

    • 500 g sertéstarja
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 kisebb zeller
    • 1 fej vöröshagyma
    • 20 dkg gomba
    • 10 dkg zöldborsó
    • 2 gerezd fokhagyma
    • olaj vagy zsír
    • a krumpli főzővize
    • 2 teáskanál lestyán
    • 2 teáskanál tárkony
    • 2 teáskanál petrezselyemzöld

    Gombóchoz:

    • 20 dkg krumpli
    • 10 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet szerecsendió

    Elkészítése:

    Egy edényben megfőzzük a kockára vágott burgonyát annyi vízzel, ami éppen ellepi. Amikor megfőtt, a levét leszűrjük és felfogjuk. Még forrón törjük össze a burgonyát, hagyjuk egy kicsit kihűlni és adjuk hozzá a tojást, a lisztet, a petrezselymet és egy csipet szerecsendiót.

    Keverjük össze és kis gombócokat formázzunk belőle.

    Egy edényben kevés zsiradékon a kockára vágott húst megpirítjuk, majd kiszedjük egy tálba.

    Ugyanebbe az edénybe beledobjuk a felaprított vöröshagymát és megdinszteljük. Ezután rátesszük az összevágott zöldségeket és a fokhagymát, majd átpirítjuk. Ekkor visszatesszük a húst is az edénybe. Felöntjük a krumpli főzővizével és 2,5-3 l vízzel, majd fedő alatt lassan pároljuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

    Körülbelül félidőben tegyük bele a zöldborsót és a gombát és főzzük tovább.

    Amikor már majdnem kész a levesünk dobjuk bele a gombócokat és főzzük meg benne, majd adjuk hozzá a fűszereket és ha szükséges, akkor sózzuk még.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá