Minestrone recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej vöröshagyma finomra vágva
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- 3 közepes burgonya 2*2 cm-es kockára darabolva
- 3 közepes sárgarépa hosszában félbe vágva, majd szeletelve
- 1 kelkáposzta kisebb darabokra vágva
- 90 g pancetta
- 80 g tészta (én margheritene-t használtam, de bármilyen apróbb tészta megteszi)
- 100 g friss vagy mirelit zöldborsó
- 200 g kis szemű vajbab
- só, bors
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 2 szár friss bazsalikom
- 1 ek olívaolaj
- 1 konzerv apróra vágott paradicsom
- 1/2 teáskanál füstölt paprika
- 2 liter zöldség alaplé
- 2 db babérlevél
Elkészítése:
Egy edénybe (olíva)olajat öntünk és rátesszük a pancettát, amit alacsony hőfokon pirítunk le, így szép színe és ropogós állaga lesz.
Hozzáadjuk a fokhagymát, vöröshagymát és puhára pároljuk. Ráöntjük a paradicsomot, ízesítjük sóval, borssal, füstölt paprikával, oregánóval majd rádobjuk a babérleveleket és 3-4 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a répát és a burgonyát és felöntjük az alaplével.
Lassan főzzük kb 30 percig, majd hozzáadjuk a kelkáposztát, a zöldborsót a tésztát és a babot. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a tészta is megfő.
Tálaláskor friss bazsalikomot tépkedünk rá és reszelt parmezánnal megszórjuk.
Tipp:
Amint említettem bármilyen tészta megfelel. Ha túl nagy csak törd össze egy klopfolóval vagy nyújtófával. Én most vajbabot használtam, de más, kisebb szemű bab is tökéletes mint pl a cannelini.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Mit főzzek ma? – 2025.01.14 kedd
Mit főzzünk ma? Egy kiadós, tárkonyos zöldségleves indítja a napot, amelyet
Tovább olvasom »Mit főzzek a héten? – 12 nagyszerű fogás ebédre és vacsorára
Mindennap azon gondolkodsz, mi legyen az ebéd vagy vacsora? Ez a válogatás
Tovább olvasom »Új ízekre vágysz, vagy a klasszikusokat kedveled? Ebben a leves válogatásban nem fogsz csalódni!
A levesek nemcsak előételként, hanem főételként is kiválóan megállják a hel
Tovább olvasom »A tökéletes farsangi fánk titka: Tippek a nagyitól
A farsangi időszak egyik legkedveltebb finomsága a szalagos fánk, amely a v
Tovább olvasom »Változatos hétköznapi fogások – Itt minden napra találsz egy jó receptet!
Változatos és ínycsiklandó fogásokat keresel a hétköznapokra? Válogatásunkb
Tovább olvasom »Friss, puha házi kiflik – 12 fantasztikus recept, amiket érdemes kipróbálnod!
Frissen sült, puha kiflik, amelyek garantáltan mosolyt csalnak mindenki arc
Tovább olvasom »