Minestrone

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Minestrone

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej vöröshagyma finomra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 3 közepes burgonya 2*2 cm-es kockára darabolva
  • 3 közepes sárgarépa hosszában félbe vágva, majd szeletelve
  • 1 kelkáposzta kisebb darabokra vágva
  • 90 g pancetta
  • 80 g tészta (én margheritene-t használtam, de bármilyen apróbb tészta megteszi)
  • 100 g friss vagy mirelit zöldborsó
  • 200 g kis szemű vajbab
  • só, bors
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 2 szár friss bazsalikom
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 konzerv apróra vágott paradicsom
  • 1/2 teáskanál füstölt paprika
  • 2 liter zöldség alaplé
  • 2 db babérlevél

Elkészítése:

Egy edénybe (olíva)olajat öntünk és rátesszük a pancettát, amit alacsony hőfokon pirítunk le, így szép színe és ropogós állaga lesz.

Hozzáadjuk a fokhagymát, vöröshagymát és puhára pároljuk. Ráöntjük a paradicsomot, ízesítjük sóval, borssal, füstölt paprikával, oregánóval majd rádobjuk a babérleveleket és 3-4 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a répát és a burgonyát és felöntjük az alaplével.

Lassan főzzük kb 30 percig, majd hozzáadjuk a kelkáposztát, a zöldborsót a tésztát és a babot. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a tészta is megfő.

Tálaláskor friss bazsalikomot tépkedünk rá és reszelt parmezánnal megszórjuk.

Tipp:

Amint említettem bármilyen tészta megfelel. Ha túl nagy csak törd össze egy klopfolóval vagy nyújtófával. Én most vajbabot használtam, de más, kisebb szemű bab is tökéletes mint pl a cannelini.