Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy edénybe (olíva)olajat öntünk és rátesszük a pancettát, amit alacsony hőfokon pirítunk le, így szép színe és ropogós állaga lesz.
Hozzáadjuk a fokhagymát, vöröshagymát és puhára pároljuk. Ráöntjük a paradicsomot, ízesítjük sóval, borssal, füstölt paprikával, oregánóval majd rádobjuk a babérleveleket és 3-4 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a répát és a burgonyát és felöntjük az alaplével.
Lassan főzzük kb 30 percig, majd hozzáadjuk a kelkáposztát, a zöldborsót a tésztát és a babot. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a tészta is megfő.
Tálaláskor friss bazsalikomot tépkedünk rá és reszelt parmezánnal megszórjuk.
Amint említettem bármilyen tészta megfelel. Ha túl nagy csak törd össze egy klopfolóval vagy nyújtófával. Én most vajbabot használtam, de más, kisebb szemű bab is tökéletes mint pl a cannelini.