Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Minestrone recept

Minestrone
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb fej vöröshagyma finomra vágva
    • 3 gerezd fokhagyma zúzva
    • 3 közepes burgonya 2*2 cm-es kockára darabolva
    • 3 közepes sárgarépa hosszában félbe vágva, majd szeletelve
    • 1 kelkáposzta kisebb darabokra vágva
    • 90 g pancetta
    • 80 g tészta (én margheritene-t használtam, de bármilyen apróbb tészta megteszi)
    • 100 g friss vagy mirelit zöldborsó
    • 200 g kis szemű vajbab
    • só, bors
    • 1 teáskanál szárított oregánó
    • 2 szár friss bazsalikom
    • 1 ek olívaolaj
    • 1 konzerv apróra vágott paradicsom
    • 1/2 teáskanál füstölt paprika
    • 2 liter zöldség alaplé
    • 2 db babérlevél

    Elkészítése:

    Egy edénybe (olíva)olajat öntünk és rátesszük a pancettát, amit alacsony hőfokon pirítunk le, így szép színe és ropogós állaga lesz.

    Hozzáadjuk a fokhagymát, vöröshagymát és puhára pároljuk. Ráöntjük a paradicsomot, ízesítjük sóval, borssal, füstölt paprikával, oregánóval majd rádobjuk a babérleveleket és 3-4 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a répát és a burgonyát és felöntjük az alaplével.

    Lassan főzzük kb 30 percig, majd hozzáadjuk a kelkáposztát, a zöldborsót a tésztát és a babot. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a tészta is megfő.

    Tálaláskor friss bazsalikomot tépkedünk rá és reszelt parmezánnal megszórjuk.

    Tipp:

    Amint említettem bármilyen tészta megfelel. Ha túl nagy csak törd össze egy klopfolóval vagy nyújtófával. Én most vajbabot használtam, de más, kisebb szemű bab is tökéletes mint pl a cannelini.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá