Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Magyaros zöldborsóleves recept

Magyaros zöldborsóleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg zöldborsó
    • 1 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 0,5 zellergumó
    • 1 kk pirospaprika
    • 1 ek étolaj
    • 1 tk cukor
    • 1 ek finomliszt
    • 2 tk ételízesítő
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Galuska:

    • 10 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3-4 ek rétesliszt

    Elkészítése:

    Egy lábasban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, borsót, 1 tk sóval és cukorral megszórjuk és megdinszteljük.

    Amikor majdnem puhák már a zöldségek, megszórjuk finomliszttel, elkeverjük és egy kicsit pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük 2 liter vízzel. Ételízesítőt, egész vöröshagymát teszünk bele és lassú tűzön 20 percet főzzük.

    Galuska készítése:

    A réteslisztet, a tojást, a sót és a puha vajat csomómentesre keverjük. Lágy galuskatésztát készítsünk.

    A forrásban lévő levesbe egy teáskanál segítségével szaggassuk bele a galuskát.

    5 percig lassú tűzön főzzük készre a levest.

    Tálalás előtt emeljük ki a vöröshagymát és szórjuk meg aprított zöld petrezselyemmel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá