Magyaros zöldborsóleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 0,5 kg zöldborsó
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 0,5 zellergumó
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 ek étolaj
  • 1 tk cukor
  • 1 ek finomliszt
  • 2 tk ételízesítő
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Galuska:

  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 3-4 ek rétesliszt

Elkészítése:

Egy lábasban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, borsót, 1 tk sóval és cukorral megszórjuk és megdinszteljük.

Amikor majdnem puhák már a zöldségek, megszórjuk finomliszttel, elkeverjük és egy kicsit pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük 2 liter vízzel. Ételízesítőt, egész vöröshagymát teszünk bele és lassú tűzön 20 percet főzzük.

Galuska készítése:

A réteslisztet, a tojást, a sót és a puha vajat csomómentesre keverjük. Lágy galuskatésztát készítsünk.

A forrásban lévő levesbe egy teáskanál segítségével szaggassuk bele a galuskát.

5 percig lassú tűzön főzzük készre a levest.

Tálalás előtt emeljük ki a vöröshagymát és szórjuk meg aprított zöld petrezselyemmel.