Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencseleves kolbásszal recept

Lencseleves kolbásszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30-35 dkg lencse
    • 1 fej nagyobb hagyma
    • 2 db fehérrépa
    • 3 db sárgarépa
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 15 dkg lecsókolbász
    • 10 dkg füstölt száraz kolbász
    • 10 dkg debreceni kolbász
    • 20-30 dkg füstölt tarja kockákra vágva
    • 2,5 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál törött paprika
    • 3 evőkanál mustár
    • 4 evőkanál tejföl
    • 2-3 db babérlevél
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors

    Elkészítése:

    A hagymát vágjuk kisebb kockákra, majd kevés zsiradékon dinszteljük meg.

    Adjuk hozzá a kolbászokat, majd pirítsuk össze pár perc alatt.

    A lepirult hagymás kolbászhoz adjuk hozzá a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és a lencsét, füstölt tarját, babérlevelet

    Szórjuk meg a liszttel és a törött paprikával, majd keverjük össze a zöldségekkel.

    Adjunk hozzá kb. 3-3,5 liter vizet és kis lángon főzzük puhára a zöldségeket és a lencsét, majd ízesítsük sóval, borssal.

    A mustárt a tejföllel keverjük simára, majd adjuk hozzá egy evőkanálnyit a levesből.

    Ezután óvatosan keverjük a forró leveshez.

    Pár percig forraljuk össze, majd forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá