Lencseleves kolbásszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30-35 dkg lencse
  • 1 fej nagyobb hagyma
  • 2 db fehérrépa
  • 3 db sárgarépa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg lecsókolbász
  • 10 dkg füstölt száraz kolbász
  • 10 dkg debreceni kolbász
  • 20-30 dkg füstölt tarja kockákra vágva
  • 2,5 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál törött paprika
  • 3 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2-3 db babérlevél
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítése:

A hagymát vágjuk kisebb kockákra, majd kevés zsiradékon dinszteljük meg.

Adjuk hozzá a kolbászokat, majd pirítsuk össze pár perc alatt.

A lepirult hagymás kolbászhoz adjuk hozzá a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és a lencsét, füstölt tarját, babérlevelet

Szórjuk meg a liszttel és a törött paprikával, majd keverjük össze a zöldségekkel.

Adjunk hozzá kb. 3-3,5 liter vizet és kis lángon főzzük puhára a zöldségeket és a lencsét, majd ízesítsük sóval, borssal.

A mustárt a tejföllel keverjük simára, majd adjuk hozzá egy evőkanálnyit a levesből.

Ezután óvatosan keverjük a forró leveshez.

Pár percig forraljuk össze, majd forrón tálaljuk.