Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbásszal töltött lencsefelfújt recept

Kolbásszal töltött lencsefelfújt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg lencse
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 4 dkg vaj
    • 8 dkg liszt
    • kb 20 cm hosszú füstölt kolbász
    • só (ízlés szerint)
    • 2 tk ételízesítő
    • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
    • 1 db babérlevél

    Elkészítése:

    A lencsét öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a babérlevelet, 1 tk ételízesítőt és 1 tk sót, majd főzzük puhára (ízlés szerint előző este beáztathatjuk a lencsét, de én ezt nem tettem, így is rövid idő alatt puhára főtt).

    A mikor a lencse puhára főt, szűrjük és alaposan csepegtessük le, majd hűtsük langyosra.

    A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét egy csipet sóval verjük fel kemény habbá és tegyük félre.

    A puha vajhoz adjuk hozzá a tojások sárgáját, 1 tk ételízesítőt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és keverjük simára.

    Ezután először keverjük hozzá a langyosra hűlt lencsét, majd szitáljuk hozzá a lisztet és szintén keverjük alaposan össze (a lencsét kézzel kicsit szétnyomkodhatjuk).

    Ezután óvatosan, apránként keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.

    A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, öntsük bele a lencsemassza felét, helyezzük a közepére a füstölt kolbászt, majd fedjük be a maradék lencsemasszával.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30-35 perc alatt készre (én légkeverésnél 170 fokon, 30 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük langyosra, vagy ízlés szerint hűtsük ki teljesen.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Én majonézes tormával tálaltam, amely jól illett a langyosra hűlt felfújthoz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá