Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lebbencsleves recept

Lebbencsleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg burgonya
    • 10 dkg fodros kocka tészta
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 petrezselyem gyökér
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 25 dkg kolbász
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    Az apróra vágott szalonna zsírját kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a megtiszíttott és apróra vágott hagymát, majd a tésztát hozzáadva megpirítjuk.

    Ekkor megszórjuk a paprikával, jól elkeverjük és hozzáadjuk a tésztiított és feldarabolt zöldségeket és a felkarikázott kolbászt. Kb 2 liter vízzel felöntjük, elkeverjük benne a felaprított petrezselymet és az egészet készre főzzük.

    Ízlés szerint sózzuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá