Lebbencsleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg fodros kocka tészta
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 petrezselyem gyökér
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 25 dkg kolbász
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • só ízlés szerint

Elkészítése:

Az apróra vágott szalonna zsírját kisütjük, a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a megtiszíttott és apróra vágott hagymát, majd a tésztát hozzáadva megpirítjuk.

Ekkor megszórjuk a paprikával, jól elkeverjük és hozzáadjuk a tésztiított és feldarabolt zöldségeket és a felkarikázott kolbászt. Kb 2 liter vízzel felöntjük, elkeverjük benne a felaprított petrezselymet és az egészet készre főzzük.

Ízlés szerint sózzuk.