Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Korhely lencseleves húsgombóccal recept

Korhely lencseleves húsgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált hús
    • 40 dkg savanyú káposzta
    • 50 dkg lencse
    • 2 fej hagyma
    • 1 kk őrölt római kömény
    • 1 tk mustár
    • 4 ek fűszerpaprika
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés zsemlemorzsa
    • 4 ek olaj
    • só, bors

    Elkészítése:

    Az előre beáztatott lencsét feltesszük főni. A főzővizet egy hagymával és a babérlevéllel ízesítjük.

    Egy másik edényben olajat hevítünk, és beletesszük a felkockázott hagymát, és megpirítjuk.

    Fűszerpaprikát adunk hozzá, és felöntjük vízzel.

    Sózzuk, borsozzuk, a káposztát a levétől kicsavarjuk, és hozzáadjuk az alaphoz.

    Egy tálban összekeverjük a húsgolyókat:

    A darált húsba beletesszük a reszelt hagymát, római köményt, sózzuk, borsozzuk, belekeverünk egy tojást, a zsemlemorzsát és a mustárt.

    Amint megpuhult a lencse, a káposztához adjuk.

    A tűzhelyre visszatesszük.

    Ezután belehelyezzük a húskeverékből formázott golyókat, és puhára főzzük. Utánaízesítjük, és tejföllel azonnal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá