Korhely lencseleves húsgombóccal recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 40 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg lencse
- 2 fej hagyma
- 1 kk őrölt római kömény
- 1 tk mustár
- 4 ek fűszerpaprika
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés zsemlemorzsa
- 4 ek olaj
- só, bors
Elkészítése:
Az előre beáztatott lencsét feltesszük főni. A főzővizet egy hagymával és a babérlevéllel ízesítjük.
Egy másik edényben olajat hevítünk, és beletesszük a felkockázott hagymát, és megpirítjuk.
Fűszerpaprikát adunk hozzá, és felöntjük vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, a káposztát a levétől kicsavarjuk, és hozzáadjuk az alaphoz.
Egy tálban összekeverjük a húsgolyókat:
A darált húsba beletesszük a reszelt hagymát, római köményt, sózzuk, borsozzuk, belekeverünk egy tojást, a zsemlemorzsát és a mustárt.
Amint megpuhult a lencse, a káposztához adjuk.
A tűzhelyre visszatesszük.
Ezután belehelyezzük a húskeverékből formázott golyókat, és puhára főzzük. Utánaízesítjük, és tejföllel azonnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »