Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Korhely lencsesaláta recept

Korhely lencsesaláta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4-5 burgonya
    • só ízlés szerint
    • 2 db babérlevél
    • 2 dl tejföl
    • 2 ek majonéz
    • 2 ek mustár
    • 25 dkg savanyú káposzta
    • 1 fej lila hagyma
    • 25 dkg lencse
    • 3 pár virsli (GM)

    Elkészítése:

    A lencsét alaposan átválogatjuk, megmossuk egy éjszakára beáztatjuk. Másnap babérlevéllel és sóval ízesített vízben puhára főzzük, de semmiképp se főzzük szét!

    A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és lobogó sós vízben megfőzzük.

    Közben a tejfölt elkeverjük a majonézzel és a mustárral, majd porcukorral ízesítjük. A káposztát, ha nagyon savanyú, átmossuk és lecsepegtetjük. A lilahagymát megtisztítjuk és felszeleteljük. A lencsét kihűtjük, lecsöpögtetjük.

    A virslit felkarikázzuk, A megfőtt, kihűlt burgonyát, a savanyú káposztát, a hagymát és a lencsét elkeverjük a szósszal. Hozzáadjuk a virslikarikákat és alaposan lehűtve kínáljuk.

    A képen látható módon díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá