Korhely lencseleves húsgombóccal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 50 dkg lencse
  • 2 fej hagyma
  • 1 kk őrölt római kömény
  • 1 tk mustár
  • 4 ek fűszerpaprika
  • 1 db tojás
  • kevés zsemlemorzsa
  • 4 ek olaj
  • só, bors

Elkészítése:

Az előre beáztatott lencsét feltesszük főni. A főzővizet egy hagymával és a babérlevéllel ízesítjük.

Egy másik edényben olajat hevítünk, és beletesszük a felkockázott hagymát, és megpirítjuk.

Fűszerpaprikát adunk hozzá, és felöntjük vízzel.

Sózzuk, borsozzuk, a káposztát a levétől kicsavarjuk, és hozzáadjuk az alaphoz.

Egy tálban összekeverjük a húsgolyókat:

A darált húsba beletesszük a reszelt hagymát, római köményt, sózzuk, borsozzuk, belekeverünk egy tojást, a zsemlemorzsát és a mustárt.

Amint megpuhult a lencse, a káposztához adjuk.

A tűzhelyre visszatesszük.

Ezután belehelyezzük a húskeverékből formázott golyókat, és puhára főzzük. Utánaízesítjük, és tejföllel azonnal tálaljuk.