Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos zöldségleves recept

Kolbászos zöldségleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg házi száraz kolbász
    • 20 dkg aprított vajbab
    • 20 dkg brokkoli
    • 3 szál újhagyma
    • 2 kisebb sárgarépa
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 2 vastagabb karika hegyes erős paprika
    • kis csokor petrezselyemzöld
    • 1 ek étkezési kukorica keményítő
    • 4 nagy ek (lm) tejföl
    • ízlés szerint só
    • frissen őrölt bors
    • fűszerpaprika

    Elkészítése:

    Az újhagymát és a sárgarépát nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, és a többi zöldséggel, valamint a karikára vágott kolbásszal egy lábasban, némi zsiradék kíséretében megpirítjuk. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, egy fedővel lefedve puhára főzzük a zöldségeket.

    Ha a zöldségek megpuhultak, a keményítőt feloldjuk 1 dl hideg vízben, hozzákeverjük a tejfölhöz, megszórjuk fűszerpaprikával, szedünk hozzá a leves levéből 3-4 evőkanállal, csomómentesre kavarjuk, és lassú kevergetés mellett a leveshez adjuk. Újraforrásig főzzük, majd forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    A kolbászos zöldségleves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 75 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 6 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá