Kolbászos zöldségleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg házi száraz kolbász
  • 20 dkg aprított vajbab
  • 20 dkg brokkoli
  • 3 szál újhagyma
  • 2 kisebb sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 vastagabb karika hegyes erős paprika
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 ek étkezési kukorica keményítő
  • 4 nagy ek (lm) tejföl
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt bors
  • fűszerpaprika

Elkészítése:

Az újhagymát és a sárgarépát nagyobb darabokra vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk, és a többi zöldséggel, valamint a karikára vágott kolbásszal egy lábasban, némi zsiradék kíséretében megpirítjuk. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, egy fedővel lefedve puhára főzzük a zöldségeket.

Ha a zöldségek megpuhultak, a keményítőt feloldjuk 1 dl hideg vízben, hozzákeverjük a tejfölhöz, megszórjuk fűszerpaprikával, szedünk hozzá a leves levéből 3-4 evőkanállal, csomómentesre kavarjuk, és lassú kevergetés mellett a leveshez adjuk. Újraforrásig főzzük, majd forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!