Kolbászos-tejfölös krumplileves tojással recept

Hozzávalók:
- 30 dkg füstölt kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 szál zellerzöld
- 1 szál lestyán (el is hagyható)
- 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
- 3-4 szem krumpli
- 2 tk liszt
- 1 tk pirospaprika
- só (ízlés szerint)
- 2 tk ételízesítő
- 2 dl tejföl
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5-2 l víz
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A zöldségeket és a krumpli pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint kockákra.
A kolbászt vékonyan karikázzuk fel, majd tegyük egy edénybe és süssük 1-2 percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva pedig a feldarabolt zöldségeket és pároljuk pár percig.
Ezután szórjuk meg a liszttel és a pirospaprikával, keverjük alaposan össze, öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk és adjuk hozzá az ételízesítőt.
A zellerzöldet, a lestyánt és a kisebb csokor petrezselyemzöldet kössük össze, majd az előzőleg pirosra sütött kolbásszal és a krumplival együtt tegyük a levesbe.
Ezután addig főzzük, míg a zöldségek puhára főnek.
A tejfölt keverjük simára egy kevés lével, csorgassuk a forrásban lévő leveshez, majd melegítsük forráspontig.
Amikor a leves újra felforrt, egyesével, óvatosan üssük bele a tojásokat, majd attól függően hogy lágyabban, vagy keményre főzve szeretnénk a tojásokat tálalni, főzzük tovább még pár percig.
Tipp:
Tálaláskor merjük a sűrűbb levest tányérba, majd helyezzünk rá egy-egy főtt tojást és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »