Hozzávalók:
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A zöldségeket és a krumpli pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint kockákra.
A kolbászt vékonyan karikázzuk fel, majd tegyük egy edénybe és süssük 1-2 percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva pedig a feldarabolt zöldségeket és pároljuk pár percig.
Ezután szórjuk meg a liszttel és a pirospaprikával, keverjük alaposan össze, öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk és adjuk hozzá az ételízesítőt.
A zellerzöldet, a lestyánt és a kisebb csokor petrezselyemzöldet kössük össze, majd az előzőleg pirosra sütött kolbásszal és a krumplival együtt tegyük a levesbe.
Ezután addig főzzük, míg a zöldségek puhára főnek.
A tejfölt keverjük simára egy kevés lével, csorgassuk a forrásban lévő leveshez, majd melegítsük forráspontig.
Amikor a leves újra felforrt, egyesével, óvatosan üssük bele a tojásokat, majd attól függően hogy lágyabban, vagy keményre főzve szeretnénk a tojásokat tálalni, főzzük tovább még pár percig.
Tálaláskor merjük a sűrűbb levest tányérba, majd helyezzünk rá egy-egy főtt tojást és úgy kínáljuk.