Kolbászos-tejfölös krumplileves tojással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg füstölt kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 szál lestyán (el is hagyható)
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 3-4 szem krumpli
  • 2 tk liszt
  • 1 tk pirospaprika
  • só (ízlés szerint)
  • 2 tk ételízesítő
  • 2 dl tejföl
  • 4 tojás
  • 1,5-2 l víz

Elkészítése:

A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A zöldségeket és a krumpli pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint kockákra.

A kolbászt vékonyan karikázzuk fel, majd tegyük egy edénybe és süssük 1-2 percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá a vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva pedig a feldarabolt zöldségeket és pároljuk pár percig.

Ezután szórjuk meg a liszttel és a pirospaprikával, keverjük alaposan össze, öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk és adjuk hozzá az ételízesítőt.

A zellerzöldet, a lestyánt és a kisebb csokor petrezselyemzöldet kössük össze, majd az előzőleg pirosra sütött kolbásszal és a krumplival együtt tegyük a levesbe.

Ezután addig főzzük, míg a zöldségek puhára főnek.

A tejfölt keverjük simára egy kevés lével, csorgassuk a forrásban lévő leveshez, majd melegítsük forráspontig.

Amikor a leves újra felforrt, egyesével, óvatosan üssük bele a tojásokat, majd attól függően hogy lágyabban, vagy keményre főzve szeretnénk a tojásokat tálalni, főzzük tovább még pár percig.

Tipp:

Tálaláskor merjük a sűrűbb levest tányérba, majd helyezzünk rá egy-egy főtt tojást és úgy kínáljuk.