Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Klasszikus csontleves recept

Klasszikus csontleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    8 személyre:

    • 2 kg csont vegyesen
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 db burgonya
    • 4 szál sárgarépa
    • 3 szál fehérrépa
    • 1 kis fej zeller
    • 1 kis fej karalábé
    • 1/4 fej kelkáposzta
    • petrezselyemzöld
    • ételízesítő
    • egész bors

    Elkészítése:

    Elkészítés:
    Ez amolyan „mindentbele”levesre sikeredett! Amit a fagyasztóban találtam. Karajcsont, csirkemell csont, csirke szárnyvégek, csirkenyakak, pár darab zúza és malactarja csont.
    A leforrázott és leöblített csontokat hideg vízbe rakom fel főni, majd, ha felforrt, akkor a habját leszedem.

    Belerakom a paprikát, paradicsomot, hagymákat és ízesítem sóval, borssal, ételízesítővel és kis lángon főzöm 1 órát.

    Ezek után beledobom a megpucolt, ízlés szerint feldarabolt zöldségeket és puhára főzzük őket.

    Ha kész a leves, akkor fél órát pihentetem és leszűröm, majd külön kifőzött tésztával tálalom.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá