Klasszikus csontleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
8 személyre:

  • 2 kg csont vegyesen
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db burgonya
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 kis fej zeller
  • 1 kis fej karalábé
  • 1/4 fej kelkáposzta
  • petrezselyemzöld
  • ételízesítő
  • egész bors

Elkészítése:

Elkészítés:
Ez amolyan „mindentbele”levesre sikeredett! Amit a fagyasztóban találtam. Karajcsont, csirkemell csont, csirke szárnyvégek, csirkenyakak, pár darab zúza és malactarja csont.
A leforrázott és leöblített csontokat hideg vízbe rakom fel főni, majd, ha felforrt, akkor a habját leszedem.

Belerakom a paprikát, paradicsomot, hagymákat és ízesítem sóval, borssal, ételízesítővel és kis lángon főzöm 1 órát.

Ezek után beledobom a megpucolt, ízlés szerint feldarabolt zöldségeket és puhára főzzük őket.

Ha kész a leves, akkor fél órát pihentetem és leszűröm, majd külön kifőzött tésztával tálalom.

Jó étvágyat kívánok hozzá!