Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapros cukkinileves tojással recept

Kapros cukkinileves tojással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 zsenge cukkini
    • 3 újkrumpli
    • 1 nagy csokor kapor
    • 1 fej vöröshagyma
    • őrölt színes bors
    • csipet szerecsendió
    • 2 tk ételízesítő
    • 3 dkg vaj
    • 1 ek olaj
    • 1,5 dl tejföl
    • 1 tk liszt
    • 1,5 l víz
    • 4-6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)

    Elkészítése:

    A cukkinit és a krumplit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk fel apróra. A kaprot csipkedjük le a szárról, majd szintén vágjuk fel apróra.

    A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

    Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, a krumplit, és az apróra vágott kaprot, majd szórjuk meg az ételízesítővel, egy csipet szerecsendióval, őrölt színes borssal, keverjük alaposan össze és öntsük fel a vízzel.

    Ezután ízlés szerint sózzuk, és addig főzzük, míg a cukkini és a krumpli megpuhul (ha szükséges, közben ízesítsünk utána).

    A lisztet keverjük simára a tejföllel, és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a levesbe.

    Ezután forraljuk fel a levest, majd egyesével, óvatosan üssük bele a tojásokat és a lángot mérsékelve, szép lassan főzzük még pár percig (miután beleütöttük a tojásokat, már nem szabad megkeverni, csak kicsit rázogatni az edényt, hogy a tojás ne törjön!!!!).

    Tálaláskor merjük a levest tányérba, tegyünk bele egy-egy főtt tojást, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá