Kapros cukkinileves tojással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 zsenge cukkini
  • 3 újkrumpli
  • 1 nagy csokor kapor
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt színes bors
  • csipet szerecsendió
  • 2 tk ételízesítő
  • 3 dkg vaj
  • 1 ek olaj
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tk liszt
  • 1,5 l víz
  • 4-6 tojás (nagy)

Elkészítése:

A cukkinit és a krumplit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk fel apróra. A kaprot csipkedjük le a szárról, majd szintén vágjuk fel apróra.

A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, a krumplit, és az apróra vágott kaprot, majd szórjuk meg az ételízesítővel, egy csipet szerecsendióval, őrölt színes borssal, keverjük alaposan össze és öntsük fel a vízzel.

Ezután ízlés szerint sózzuk, és addig főzzük, míg a cukkini és a krumpli megpuhul (ha szükséges, közben ízesítsünk utána).

A lisztet keverjük simára a tejföllel, és egy kevés levessel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a levesbe.

Ezután forraljuk fel a levest, majd egyesével, óvatosan üssük bele a tojásokat és a lángot mérsékelve, szép lassan főzzük még pár percig (miután beleütöttük a tojásokat, már nem szabad megkeverni, csak kicsit rázogatni az edényt, hogy a tojás ne törjön!!!!).

Tálaláskor merjük a levest tányérba, tegyünk bele egy-egy főtt tojást, majd úgy kínáljuk.