Jókai bableves kuktában recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 0,5 kg szárazbab
- 0,5 kg füstölt nyúlja
- 3 szál sárgarépa
- 1-2 szál fehérrépa
- 1 fej hagyma
- só
- pirospaprika
- fokhagyma
- babérlevél
- 1 ek rizsliszt
- kókuszzsír
Elkészítése:
A babot előző este beáztatjuk.
Másnap megpucoljuk a zöldséget, és az áztatólétől leszűrt babbal együtt a kuktába tesszük.
Hozzáadjuk a darabokra vágott füstölt húst is, pár gerezd fokhagymát, babérlevelet is és felöntjük annyi vízzel, hogy a kukta kb a háromnegyedéig legyen.
Rátesszük a fedelét, lezárjuk, és feltesszük főni, ha elkezd sípolni takarék lángra levesszük.
Kb 1 óra alatt fő meg, ekkor levesszük a tűzről, megvárjuk, hogy a teteje nyitható legyen, majd kevés kókuszzsíron a hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a rizslisztet a pirospaprikát és berántjuk a levest.
Én nem szoktam előre sózni, mert nem mindig kiszámítható hogy a hús mennyire sós. Megkóstolom, ha szükséges sózom.
Forrás: https://scarletsite.hu/node/112
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.