Újházy tyúkleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1.5 kg tyúk
- 4 közepes sárgarépa
- 4 közepes fehérrépa
- 1 közepes zeller
- 1 közepes karalábé
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g kelkáposzta
- 1 közepes zöldpaprika
- 1 közepes paradicsom
- bors ízlés szerint
- 2 csipet sáfrányos szeklice
- só ízlés szerint
- 10 dkg csiperkegomba
- 10 dkg fehér spárga
- 10 dkg karfiol
- 20 dkg zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- 50 g cérnametélt
- 5 l víz
Elkészítése:
A tyúkot megmossuk, és annyi hideg vízzel tesszük fel, amennyi jócskán ellepi, fedő nélkül felforraljuk.
Közben megtisztítjuk a leveshez való zöldségeket (a zöldségeket nagyobb hasábokra vágjuk).
A leveszöldségeket hozzáadjuk, és takarék lángon, fedő nélkül addig főzzük, amíg a tyúk puha nem lesz.
Egy kisebb edénybe tesszük a felszeletelt gombát, spárgát, és a zöldborsóval együtt 1-2 merőkanál húslevet szűrünk rá, és fedő alatt megpároljuk.
A megfőtt tyúkot kiemeljük a levesből, a nagyobb csontokat és a bőrét eltávolítjuk, forró levest merünk rá, és melegen tartjuk.
A levesben főtt zöldségeket deszkára emeljük, vékony hasábokra vágjuk, a külön lábasban párolt zöldségekhez adjuk. (A kelkáposztát, hagymát, fokhagymát, paprikát, paradicsomot kidobjuk. A leves tetejéről leszedjük a zsírt.)
Külön edényben, egy kevés húslevesben kifőzzük a cérnametéltet.
Egy mély levesestálat forró vízzel kiöblítünk, azaz előmelegítjük, beletesszük a húsdarabokat, a tésztát, a zöldségeket, és rámerjük a forró húslevest. A petrezselymet finomra vágjuk, a leves tetejére hintjük, és azonnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









