Húsleves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 4 db alsó csirkecomb
- 35 dkg leveszöldség
- 1 db kelkáposztalevél
- 1 db hagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- annyi víz, hogy ellepje a combot
- só
- egész bors
- bazsalikom
- kakukkfű
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A combokat jól megmossuk és feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje (a főzés közben esetleg képződő habját szedjük le kanállal).
1 óra főzés után tegyük bele a megpucolt hosszában vágott zöldségeket, a paprikát, paradicsomot és a héjától megfosztott hagymát egészben.
Sózzuk, borsózzuk, majd további 1/2 óra lassú tűzön való főzés után leszűrjük a levest.
Hagyjuk pár percet ülepedni és ha túl sok a zsírja szedjük le kanállal. A leves mellé bármilyen levesbetétet főzhetünk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.