Húsleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 4 db alsó csirkecomb
  • 35 dkg leveszöldség
  • 1 db kelkáposztalevél
  • 1 db hagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • annyi víz, hogy ellepje a combot
  • egész bors
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

A combokat jól megmossuk és feltesszük annyi vízben főni, hogy ellepje (a főzés közben esetleg képződő habját szedjük le kanállal).
1 óra főzés után tegyük bele a megpucolt hosszában vágott zöldségeket, a paprikát, paradicsomot és a héjától megfosztott hagymát egészben.
Sózzuk, borsózzuk, majd további 1/2 óra lassú tűzön való főzés után leszűrjük a levest.
Hagyjuk pár percet ülepedni és ha túl sok a zsírja szedjük le kanállal. A leves mellé bármilyen levesbetétet főzhetünk.