Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsgombócleves almával és tormával recept

Húsgombócleves almával és tormával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Húsgombóchoz:

    • 30 dkg darált sertéscomb
    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Leveshez:

    • 2 alma
    • 1 paszternák
    • 2 szál sárgarépa
    • 1/2 zeller
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
    • 2 ek csemege reszelt torma
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
    • 2 tk ételízesítő
    • 2 tk kukoricaliszt
    • 2 dkg vaj
    • 1 ek olívaolaj
    • 1-1,5 l víz

    Elkészítése:

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyon apróra. Ezután adjuk a darált húshoz a tojással együtt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és gyúrjuk alaposan össze.

    Ezután nedves kézzel formázzunk kisebb gombócokat a húsmasszából, majd tegyük félre.

    A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A zöldségeket szintén pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Az almát a héjával együtt vágjuk fel kisebb kockákra.

    Egy edénybe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

    Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket és pároljuk tovább még pár percig. Ezután szórjuk meg a kukoricaliszttel, pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a tormát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és főzzük a zöldségeket félpuhára.

    Amikor a zöldségek félpuhára főttek, tegyük a levesbe az előzőleg elkészített húsgombócokat és főzzük tovább.

    Amikor a zöldségek és a húsgombóc puhára főttek, adjuk hozzá a feldarabolt almát, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel és főzzük még 2-3 percig a levest, arra figyelve nehogy az alma szétfőjön, majd vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.

    Tipp:

    Tálaláskor merjük a sűrű levest tányérba, majd úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá