Húsgombócleves almával és tormával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Húsgombóchoz:

  • 30 dkg darált sertéscomb
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 tojás

Leveshez:

  • 2 alma
  • 1 paszternák
  • 2 szál sárgarépa
  • 1/2 zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 2 ek csemege reszelt torma
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • 2 tk ételízesítő
  • 2 tk kukoricaliszt
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1-1,5 l víz

Elkészítése:

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel nagyon apróra. Ezután adjuk a darált húshoz a tojással együtt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és gyúrjuk alaposan össze.

Ezután nedves kézzel formázzunk kisebb gombócokat a húsmasszából, majd tegyük félre.

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A zöldségeket szintén pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. Az almát a héjával együtt vágjuk fel kisebb kockákra.

Egy edénybe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket és pároljuk tovább még pár percig. Ezután szórjuk meg a kukoricaliszttel, pirítsuk pár pillanatig, majd öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a tormát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és főzzük a zöldségeket félpuhára.

Amikor a zöldségek félpuhára főttek, tegyük a levesbe az előzőleg elkészített húsgombócokat és főzzük tovább.

Amikor a zöldségek és a húsgombóc puhára főttek, adjuk hozzá a feldarabolt almát, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel és főzzük még 2-3 percig a levest, arra figyelve nehogy az alma szétfőjön, majd vegyük le a tűzről, és tálalásig tartsuk melegen.

Tipp:

Tálaláskor merjük a sűrű levest tányérba, majd úgy kínáljuk.