Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagymás húsgombócleves recept

Hagymás húsgombócleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 fej hagyma (én 1 nagyot tettem bele)
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 vékony szál póréhagyma
    • 3 ek olaj
    • 1 ek liszt
    • 1 húsleveskocka
    • 3 szál bazsalikom (én szárítottal helyettesítettem)
    • 1 dl fehérbor (kihagytam)
    • 1 dl főzőtejszín

    Hús gombóchoz:

    • 2 zsemle
    • 30 dkg darált hús
    • 1 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • petrezselyem

    Elkészítése:

    Egy fazékban az olajat felforrósítjuk, üvegesre pirítjuk benne a vöröshagyma karikákat. Megszórjuk liszttel, lepirítjuk kicsit, és beletesszük a zúzott fokhagymát.

    Felöntjük kb. 1.5-2 liter vízzel, sózzuk, beletesszük a húsleveskockát, majd felforraljuk.

    Közben a vízbe áztatot zsemlét jól kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, tojással, petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk.

    Amikor forr a leves, beleszórjuk a póréhagyma karikákat, beleszaggatjuk a gombócokat. Kis lángon 20 percig főzzük.

    A bazsalikomot összevágjuk, és a borral és a tejszínnel együtt a levesbe keverjük. Amior megfőtt a gombóc, tálaljuk.

    Én kihagytam a bort, és szárított fűszerekkel dolgoztam, de kitűnő lett a végeredmény.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá