Hagymás húsgombócleves recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 fej hagyma (én 1 nagyot tettem bele)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 vékony szál póréhagyma
- 3 ek olaj
- 1 ek liszt
- 1 húsleveskocka
- 3 szál bazsalikom (én szárítottal helyettesítettem)
- 1 dl fehérbor (kihagytam)
- 1 dl főzőtejszín
Hús gombóchoz:
- 2 zsemle
- 30 dkg darált hús
- 1 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyem
Elkészítése:
Egy fazékban az olajat felforrósítjuk, üvegesre pirítjuk benne a vöröshagyma karikákat. Megszórjuk liszttel, lepirítjuk kicsit, és beletesszük a zúzott fokhagymát.
Felöntjük kb. 1.5-2 liter vízzel, sózzuk, beletesszük a húsleveskockát, majd felforraljuk.
Közben a vízbe áztatot zsemlét jól kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, tojással, petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk.
Amikor forr a leves, beleszórjuk a póréhagyma karikákat, beleszaggatjuk a gombócokat. Kis lángon 20 percig főzzük.
A bazsalikomot összevágjuk, és a borral és a tejszínnel együtt a levesbe keverjük. Amior megfőtt a gombóc, tálaljuk.
Én kihagytam a bort, és szárított fűszerekkel dolgoztam, de kitűnő lett a végeredmény.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.