Hagymás húsgombócleves recept

Hozzávalók:
- 2 fej hagyma (én 1 nagyot tettem bele)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 vékony szál póréhagyma
- 3 ek olaj
- 1 ek liszt
- 1 húsleveskocka
- 3 szál bazsalikom (én szárítottal helyettesítettem)
- 1 dl fehérbor (kihagytam)
- 1 dl főzőtejszín
Hús gombóchoz:
- 2 zsemle
- 30 dkg darált hús
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyem
Elkészítése:
Egy fazékban az olajat felforrósítjuk, üvegesre pirítjuk benne a vöröshagyma karikákat. Megszórjuk liszttel, lepirítjuk kicsit, és beletesszük a zúzott fokhagymát.
Felöntjük kb. 1.5-2 liter vízzel, sózzuk, beletesszük a húsleveskockát, majd felforraljuk.
Közben a vízbe áztatot zsemlét jól kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, tojással, petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk.
Amikor forr a leves, beleszórjuk a póréhagyma karikákat, beleszaggatjuk a gombócokat. Kis lángon 20 percig főzzük.
A bazsalikomot összevágjuk, és a borral és a tejszínnel együtt a levesbe keverjük. Amior megfőtt a gombóc, tálaljuk.
Én kihagytam a bort, és szárított fűszerekkel dolgoztam, de kitűnő lett a végeredmény.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »