Hagymás húsgombócleves recept

Hozzávalók:
- 2 fej hagyma (én 1 nagyot tettem bele)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 vékony szál póréhagyma
- 3 ek olaj
- 1 ek liszt
- 1 húsleveskocka
- 3 szál bazsalikom (én szárítottal helyettesítettem)
- 1 dl fehérbor (kihagytam)
- 1 dl főzőtejszín
Hús gombóchoz:
- 2 zsemle
- 30 dkg darált hús
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyem
Elkészítése:
Egy fazékban az olajat felforrósítjuk, üvegesre pirítjuk benne a vöröshagyma karikákat. Megszórjuk liszttel, lepirítjuk kicsit, és beletesszük a zúzott fokhagymát.
Felöntjük kb. 1.5-2 liter vízzel, sózzuk, beletesszük a húsleveskockát, majd felforraljuk.
Közben a vízbe áztatot zsemlét jól kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, tojással, petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk.
Amikor forr a leves, beleszórjuk a póréhagyma karikákat, beleszaggatjuk a gombócokat. Kis lángon 20 percig főzzük.
A bazsalikomot összevágjuk, és a borral és a tejszínnel együtt a levesbe keverjük. Amior megfőtt a gombóc, tálaljuk.
Én kihagytam a bort, és szárított fűszerekkel dolgoztam, de kitűnő lett a végeredmény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »