Hagymás húsgombócleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hagymás húsgombócleves

Hozzávalók:

  • 2 fej hagyma (én 1 nagyot tettem bele)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 vékony szál póréhagyma
  • 3 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • 1 húsleveskocka
  • 3 szál bazsalikom (én szárítottal helyettesítettem)
  • 1 dl fehérbor (kihagytam)
  • 1 dl főzőtejszín

Hús gombóchoz:

  • 2 zsemle
  • 30 dkg darált hús
  • 1 nagyobb tojás
  • petrezselyem

Elkészítése:

Egy fazékban az olajat felforrósítjuk, üvegesre pirítjuk benne a vöröshagyma karikákat. Megszórjuk liszttel, lepirítjuk kicsit, és beletesszük a zúzott fokhagymát.

Felöntjük kb. 1.5-2 liter vízzel, sózzuk, beletesszük a húsleveskockát, majd felforraljuk.

Közben a vízbe áztatot zsemlét jól kinyomkodjuk, összekeverjük a darált hússal, tojással, petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk.

Amikor forr a leves, beleszórjuk a póréhagyma karikákat, beleszaggatjuk a gombócokat. Kis lángon 20 percig főzzük.

A bazsalikomot összevágjuk, és a borral és a tejszínnel együtt a levesbe keverjük. Amior megfőtt a gombóc, tálaljuk.

Én kihagytam a bort, és szárított fűszerekkel dolgoztam, de kitűnő lett a végeredmény.