Gulyásleves recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 60 dkg marhahús vagy sertéshús
- 1,5 kg burgonya
- vegyes leveszöldség
- 1 nagy vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- zsír vagy olaj
- só
- bors
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- pirospaprika
- babérlevél
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 2-3 leveskocka
A galuskához:
Elkészítése:
Olajon (vagy zsíron) a felaprított vöröshagymát üvegesre párolom, majd megszórom pirospaprikával, 2 dl vízzel felöntöm, a kockákra vágott húst beleteszem, majd a többi hozzávalót is (a burgonya kivételével). Fedő alatt puhára főzöm, mint a pörköltet.
Felöntöm kellő mennyiségű vízzel, amikor forr, beleteszem a felkockázott burgonyát. Amikor megpuhult, a forró levesbe galuskát szaggatok.
Külön tehetünk bele csípős paprikát tálaláskor.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.