Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gulyásleves recept

Gulyásleves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg marhahús vagy sertéshús
    • 1,5 kg burgonya
    • vegyes leveszöldség
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • zsír vagy olaj
    • bors
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • pirospaprika
    • babérlevél
    • 1 mokkáskanál őrölt kömény
    • 2-3 leveskocka

    A galuskához:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál liszt (vagyis annyi liszt, amennyit a  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felvesz)

    Elkészítése:

    Olajon (vagy zsíron) a felaprított vöröshagymát üvegesre párolom, majd megszórom pirospaprikával, 2 dl vízzel felöntöm, a kockákra vágott húst beleteszem, majd a többi hozzávalót is (a burgonya kivételével). Fedő alatt puhára főzöm, mint a pörköltet.

    Felöntöm kellő mennyiségű vízzel, amikor forr, beleteszem a felkockázott burgonyát. Amikor megpuhult, a forró levesbe galuskát szaggatok.

    Külön tehetünk bele csípős paprikát tálaláskor.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá