Gulyásleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 60 dkg marhahús vagy sertéshús
  • 1,5 kg burgonya
  • vegyes leveszöldség
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • zsír vagy olaj
  • bors
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • pirospaprika
  • babérlevél
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 2-3 leveskocka

A galuskához:

  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál liszt (vagyis annyi liszt, amennyit a tojás felvesz)

Elkészítése:

Olajon (vagy zsíron) a felaprított vöröshagymát üvegesre párolom, majd megszórom pirospaprikával, 2 dl vízzel felöntöm, a kockákra vágott húst beleteszem, majd a többi hozzávalót is (a burgonya kivételével). Fedő alatt puhára főzöm, mint a pörköltet.

Felöntöm kellő mennyiségű vízzel, amikor forr, beleteszem a felkockázott burgonyát. Amikor megpuhult, a forró levesbe galuskát szaggatok.

Külön tehetünk bele csípős paprikát tálaláskor.