Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtgaluska leves recept

Sajtgaluska leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    A leveshez

    • 3 l víz
    • 1 kisebb vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 leveskocka
    • 1 kk ételízesítő
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 szál sárgarépa (karikázva)
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 tk zellerlevél

    A gombóchoz

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg búzadara
    • 15 dkg reszelt sajt
    • 1 ek vaj
    • 1 késhegynyi szódabikarbóna

    Elkészítése:

    A vizet egy nagy lábasba öntjük, beletesszük a hagymát, fokhagymát, a karikára vágott sárgarépát, a fehérrépát, a zellerlevelet, a leveskockát, az ételízesítőt, valamint a sót és borsot. Közepes lángon főzni kezdjük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

    A tojásokat enyhén felverjük. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot, a szódabikarbónát és a búzadarát. A masszát alaposan elkeverjük, majd 10 percet pihentetjük, hogy a búzadara megdagadjon.

    Amikor a répa megpuhult, a hagymákat eltávolítjuk a levesből. A sajtos daramasszából kis gombócokat formázunk, a levesbe tesszük, és kb. 5 percig gyöngyözve főzzük, amíg a gombócok átfőnek.

    Tálaláskor frissen merjük a tányérokba, igény szerint friss petrezselyemmel is megszórhatjuk.

    Tipp

    Ha marad vasárnapi húsleves, bátran készíthetjük abba is a sajtgombócokat. A sajt miatt különösen ízletes és laktató lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek