Hozzávalók
A leveshez
A gombóchoz
Elkészítése:
A vizet egy nagy lábasba öntjük, beletesszük a hagymát, fokhagymát, a karikára vágott sárgarépát, a fehérrépát, a zellerlevelet, a leveskockát, az ételízesítőt, valamint a sót és borsot. Közepes lángon főzni kezdjük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
A tojásokat enyhén felverjük. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt sajtot, a szódabikarbónát és a búzadarát. A masszát alaposan elkeverjük, majd 10 percet pihentetjük, hogy a búzadara megdagadjon.
Amikor a répa megpuhult, a hagymákat eltávolítjuk a levesből. A sajtos daramasszából kis gombócokat formázunk, a levesbe tesszük, és kb. 5 percig gyöngyözve főzzük, amíg a gombócok átfőnek.
Tálaláskor frissen merjük a tányérokba, igény szerint friss petrezselyemmel is megszórhatjuk.
Ha marad vasárnapi húsleves, bátran készíthetjük abba is a sajtgombócokat. A sajt miatt különösen ízletes és laktató lesz.