Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Frankfurti leves “kínai” stílusban recept

Frankfurti leves “kínai” stílusban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6-7 levél kínai kel
    • 1 nagyobb sárgarépa
    • 2 db közepes burgonya
    • 1 db vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1/2 evőkanál Erős Pista
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • só, bors, őrölt kömény, majoranna
    • 2-3 szál virsli
    • 1 evőkanál búzafinomliszt
    • 2 evőkanál tejföl

    Elkészítése:

    A hagymát, a répát, a burgonyát és a virslit nagy lyukon lereszeljük.

    Egy lábasban olajat hevítünk.

    Megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldésget és a fokhagymát. 2-3 percig együtt pirítjuk.

    Fűszerezzük, majd felöntjük 1,2 liter vízzel.

    Mivel ebben a formában igen hamar megpuhul a burgonya is és a répa is, gyakorlatilag amikor felforr, be is lehet habarni.

    Aki bizonytalan, vegyünki egy szál krumplit és kóstoljuk meg.

    Kevés olajon megpirítjuk a virslicsíkokat és tálaláskor a kimert levesre halmozzuk.

    Tipp:

    Ez a leves annyiban különbözik a megszokottól, hogy sűrűbb és a leve – annak ellenére, hogy van benne pirospaprika – narancssárgább, mert a répa jobban kienged.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá