Frankfurti leves “kínai” stílusban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 6-7 levél kínai kel
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 2 db közepes burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 evőkanál Erős Pista
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • só, bors, őrölt kömény, majoranna
  • 2-3 szál virsli
  • 1 evőkanál búzafinomliszt
  • 2 evőkanál tejföl

Elkészítése:

A hagymát, a répát, a burgonyát és a virslit nagy lyukon lereszeljük.

Egy lábasban olajat hevítünk.

Megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a többi zöldésget és a fokhagymát. 2-3 percig együtt pirítjuk.

Fűszerezzük, majd felöntjük 1,2 liter vízzel.

Mivel ebben a formában igen hamar megpuhul a burgonya is és a répa is, gyakorlatilag amikor felforr, be is lehet habarni.

Aki bizonytalan, vegyünki egy szál krumplit és kóstoljuk meg.

Kevés olajon megpirítjuk a virslicsíkokat és tálaláskor a kimert levesre halmozzuk.

Tipp:

Ez a leves annyiban különbözik a megszokottól, hogy sűrűbb és a leve – annak ellenére, hogy van benne pirospaprika – narancssárgább, mert a répa jobban kienged.