Currys zöldségleves garnélával üvegtésztával recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 3 evőkanál szezámolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg shitake, vagy más gombafajta
- 1 db csilipaprika
- 1 evőkanál csípős curryfűszer
- 1 liter húsalaplé
- 4-5 szem koktélparadicsom
- 10 dkg üvegtészta
- 2 szál újhagyma
- 40 dkg pucolt, előfőzött garnélarák fagyasztott
- 2 dl kókusztej
- só, frissen őrölt fekete bors
- 1 db lime leve
- 1 ek méz
- 1 kis csokor korianderlevél és petrezselyemzöld aprítva
Elkészítése:
Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg az olajon, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a megpucolt, vékonyra szeletelt sárgarépát, a szeletelt gombát, a felkarikázott csilipaprikát, és a curry fűszert.
Pirítsuk át, majd öntsük fel a levessel, adjuk hozzá a kettévágott paradicsomokat, és forralva főzzük 12 percig.
Az utolsó pár percben adjuk hozzá az üvegtésztát, a felkarikázott újhagymát, és garnélát is.
Öntsük hozzá a kókusztejet, borsozzuk, ha szükséges, sózzuk.
Forraljuk össze a levest, a lime facsart levével, savanyítsuk, a mézzel édesítsük.
Szórjuk meg a durvára vágott korianderrel, azonnal tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.