Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Currys zöldségleves garnélával üvegtésztával recept

Currys zöldségleves garnélával üvegtésztával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 vöröshagyma
    • 3 evőkanál szezámolaj
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg sárgarépa
    • 20 dkg shitake, vagy más gombafajta
    • 1 db csilipaprika
    • 1 evőkanál csípős curryfűszer
    • 1 liter húsalaplé
    • 4-5 szem koktélparadicsom
    • 10 dkg üvegtészta
    • 2 szál újhagyma
    • 40 dkg pucolt, előfőzött garnélarák fagyasztott
    • 2 dl kókusztej
    • só, frissen őrölt fekete bors
    • 1 db lime leve
    • 1 ek méz
    • 1 kis csokor korianderlevél és petrezselyemzöld aprítva

    Elkészítése:

    Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg az olajon, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a megpucolt, vékonyra szeletelt sárgarépát, a szeletelt gombát, a felkarikázott csilipaprikát, és a curry fűszert.

    Pirítsuk át, majd öntsük fel a levessel, adjuk hozzá a kettévágott paradicsomokat, és forralva főzzük 12 percig.

    Az utolsó pár percben adjuk hozzá az üvegtésztát, a felkarikázott újhagymát, és garnélát is.

    Öntsük hozzá a kókusztejet, borsozzuk, ha szükséges, sózzuk.

    Forraljuk össze a levest, a lime facsart levével, savanyítsuk, a mézzel édesítsük.

    Szórjuk meg a durvára vágott korianderrel, azonnal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá