Currys zöldségleves garnélával üvegtésztával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 3 evőkanál szezámolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg shitake, vagy más gombafajta
  • 1 db csilipaprika
  • 1 evőkanál csípős curryfűszer
  • 1 liter húsalaplé
  • 4-5 szem koktélparadicsom
  • 10 dkg üvegtészta
  • 2 szál újhagyma
  • 40 dkg pucolt, előfőzött garnélarák fagyasztott
  • 2 dl kókusztej
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 1 db lime leve
  • 1 ek méz
  • 1 kis csokor korianderlevél és petrezselyemzöld aprítva

Elkészítése:

Az apróra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg az olajon, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a megpucolt, vékonyra szeletelt sárgarépát, a szeletelt gombát, a felkarikázott csilipaprikát, és a curry fűszert.

Pirítsuk át, majd öntsük fel a levessel, adjuk hozzá a kettévágott paradicsomokat, és forralva főzzük 12 percig.

Az utolsó pár percben adjuk hozzá az üvegtésztát, a felkarikázott újhagymát, és garnélát is.

Öntsük hozzá a kókusztejet, borsozzuk, ha szükséges, sózzuk.

Forraljuk össze a levest, a lime facsart levével, savanyítsuk, a mézzel édesítsük.

Szórjuk meg a durvára vágott korianderrel, azonnal tálaljuk.