Csorba másképpen recept

Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéscomb
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 szelet zellergyökér
- 20-25 db kelbimbó
- egy jó marék savanyú káposzta
- egy paradicsom
- 2 szelet paprika
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- só, bors, őrölt kömény
- 4-5 szelet szárított vargánya
- zöldfűszerek: lestyán, borsikafű, petrezselyemzöld
- egy evőkanál tejföl + a tálaláshoz
- 1 dl zsírszegény tejszín
- egy evőkanál olaj
- egy evőkanál rozsliszt
- egy evőkanál házi ételízesítő
Elkészítése:
Megpucoljuk a zöldségeket, feldaraboljuk.
Egy evőkanál olajon a sárgarépát, a petrezselymet, a kelbimbót, és a zellert egy kicsit megdinszteljük ( 1-2 perc), majd rászórjuk a rozslisztet. Néhányat kavarunk rajta és felengedjük hideg vízzel. Ízesítjük sóval, ételízesítővel, borssal, vargányával, őrölt köménnyel, zöldfűszerekkel ízlés szerint.
Felvágjuk a savanyú káposztát és belerakjuk, valamint teszünk bele egy egész hagymát, félbevágott paradicsomot és paprikát. Alacsony lángon elkezdjük főzni.
A darált sertéshúshoz adunk két csipetnyi őrölt köményt, egy csipetnyi szárított zöld csombort, sót, borsot és összegyúrjuk.
Apró kis gombócokat formázunk vizes kézzel és hozzáadjuk a levesünkhöz, majd készre főzzük.
Egy evőkanál tejfölt, a tejszínnel csomómentesre keverjük, majd hozzáadunk két merőkanál levest a hőkiegyenlítés miatt, majd folyamatos kavarás közben beleöntjük a levesbe, amikor felforr, elzárjuk a lángot.
Forrón tálaljuk, tálaláskor adunk hozzá egy teáskanálnyi tejfölt.
Jó étvágyat!
Tipp:
Ízlés szerint variálhatóak a zöldségek és a zöldfűszerek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »