Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkeaprólék leves recept

Csirkeaprólék leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 500 g csirkeaprólék (far-hát, szárny, láb, szív, zúza, máj)
    • 5 sárgarépa
    • 2 petrezselyem gyökér
    • 2 marék zöldborsó
    • 1 csokor újhagyma
    • kevés só
    • bors
    • 1 dl bor
    • 1 lestyán levél
    • 2 marék levestészta

    Elkészítése:

    A sárgarépát és petrezselyem gyökeret megtisztítom, karikákra vágom. Kevés zsiradékon párolom, megsózom, és hozzáadom a feldarabolt aprólékot a belsőséggel együtt.

    Addig párolom, míg fehéredni kezdenek a húsok. Felöntöm a száraz fehérborral, friss borsot őrlök rá, és fedő alatt, időnként megkeverve 10 percig párolom. Ezután annyi vizet töltök rá, hogy bőven ellepje.

    Forrásig fedő alatt főzöm. Belekerül a finomra vágott lestyán és a finomra vágott újhagyma úgy, hogy a zöldjéből is kerüljön hozzá. Hozzáadom a zöldborsót is, majd mikor már a húsok is megpuhultak, a levestésztát is.

    Újra felforralom, és elkészült a leves.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá